بین الملل

سخنگوی وزارت خارجه: برنامه هسته‌ای ایران با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی مواجه نیست

به گزارش نقش نیوز، سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جمع اصحاب رسانه پاسخگوی سؤالات آنان شد.

نوشته های مشابه

سخنگوی وزارت امور خارجه در ابتدا گفت: در سالگرد انعقاد برجام هستیم و بیانیه‌ای کوتاه می‌خوانم… برنامه هسته‌ای ایران با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی مواجه نیست. پیش از این ریاست جمهوری ایران هشدارهای لازم را به اعضای برجام داده است که در صورت عدم انتفاع ایران، واکنش ایران قاطع خواهد بود.

سند چین و ایران

موسوی در ادامه در خصوص سند توافق همکاری ایران و چین گفت: ایران به‌عنوان‌ کشوری مهم در غرب آسیا و چین به‌عنوان کشوری مهم در ابعاد مختلف همواره دارای روابط دیرینه و سنتی حسنه بوده‌اند. در سفری که آقای شی به تهران داشتند قرار شد که دو کشور یک نگاه درازمدت برای روابط متصور شوند. در آن سند که نقشه راه است روابط دو کشور جامع و راهبردی توصیف شد. آقای دکتر لاریجانی سال گذشته پیشنهادات ایران را به چین بردند و بعدها سند به ایران بازگشت، بعد ایران پیش‌نویس نهایی را آماده کرد که به چین ارسال خواهد شد این سند و رابطه راهبردی برای طرف‌های مختلف غیرقابل باور و غیرقابل قبول است. آنها فکر می‌کنند که این کار تحریم‌های آنها را بی‌اثر خواهد کرد که بی‌جا فکر نمی‌کنند. هجمه‌هایی که وجود دارد ریشه خارجی دارد، اما ملت ایران هوشیار است.

سند با چین در حال مذاکره است و نه قرارداد است و نه معاهده، هنوز پیشنهاد است که باید چکش‌کاری شود. قطعاً سند اگر نهایی شود در اختیار افکار عمومی قرار خواهد گرفت. هر گونه پرداختن اضافی به این موضوع به دشمنان ایران کمک می‌کند که خواستار روابط خوب با دنیا نیستند.

حادثه نطنز

وی درباره حادثه نطنز و علت آن نیز گفت: توضیحات را دوستان در سازمان انرژی اتمی و دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی ارائه کردند، بررسی‌ها انجام شده، اما هنوز جمع‌بندی نهایی نشده است. فکر می‌کنم هر وقت جمع‌بندی نهایی شد سازمان انرژی اتمی و دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی اعلام خواهند کرد.

موسوی درباره تأثیر حادثه نطنز بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: هیچ. این یک سوله‌ای بود برای آماده‌سازی برخی اقلام. کار نطنز روی زمین نیست و اتفاقی که افتاده تأثیری به‌روی فعالیت آن ندارد و آن بخشی که دچار حادثه شده است بلافاصله بازسازی یا جایگزین خواهد شد.

ایران هر گزارشی را که مطرح می‌شود جدی تلقی خواهد کرد و طبیعتاً در برآوردهای امنیتی ما لحاظ شده است و بررسی خواهد شد. علت و علل را دوستان در حال بررسی هستند و اگر به این نتیجه برسند که رژیمی در این ماجرا دست داشته است، ایران واکنش قاطعی خواهد داشت چرا که دوران بزن‌دررو تمام شده است.

مقام معظم رهبری فصل‌الخطاب هستند

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین افزود: داشتن نعمت رهبری و ولایت از نعماتی است که در چنین مواقعی ما بیشتر قدر آن را خواهیم دانست. مقام معظم رهبری فصل‌الخطاب هستند. دولت و وزارت خارجه آمادگی خود را به‌ویژه پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه تعامل اعلام می‌دارد و حتماً وزارت خارجه فرمایشات ایشان را آویزه گوش قرار خواهد داد. ما در مرحله‌ حساسی هستیم، تحریم‌های آمریکا و کرونا را داریم.

همکاری نظامی ایران و سوریه

موسوی درباره همکاری‌های نظامی ایران و سوریه یادآور شد: درباره همکاری نظامی ما با سوریه باید بگویم که چیز جدیدی نیست و ما از گذشته دور با سوریه همکاری در زمینه‌های مختلفی از جمله سیاسی و امنیتی و اقتصادی داشته‌ایم. این قراردادها و همکاری‌های گسترده سیاسی، نظامی و اقتصادی بیش از پیش ادامه خواهد یافت.

انتخابات آمریکا

وی درباره بحث انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم گفت: هم دولت و هم وزارت خارجه مجری منویات و دستورات مجموعه نظام خواهد بود. این‌که چه فرد و حزبی در آمریکا سر کار بیاید تفاوتی ندارد و هر کدام براساس دیدگاه‌های خود اقداماتی را علیه ایران داشته‌اند، خیلی برای تصمیم‌گیرندگان ایرانی اهمیتی ندارد که چه‌کسی در آمریکا حکومت می‌کند.

موسوی در واکنش به خبر آتش گرفتن یک ناو آمریکایی در سن‌دیگو نیز گفت: جالب است که ناوهای آمریکایی چه زود آتش می‌گیرند، من اظهارنظری ندارم.

مکانیزم حل اختلاف در برجام

سخنگو گفت: اروپایی‌ها در برجام نقش دارند، هم عضو برجام هستند و هم هماهنگ‌کننده برجام هستند که اگر نکته یا شکایتی داریم باید به آنها اعلام کنیم، این بحث فنی است که وقتی نقض برجام را مشاهده می‌کنیم به آنها اعلام می‌کنیم.

آقای دکتر ظریف با صراحت در توییتی که داشتند و نامه‌ای که به آقای بورل نوشتند گفتند که ایران قبلاً بارها مکانیزم حل اختلاف را راه‌اندازی کرده‌ است. ما منتظر پاسخ آنها هستیم و آنها باید پاسخ دهند و پاسخگوی این‌همه نقض باشند. اروپایی‌ها سردمدار قطعنامه شدند که بسیار عجیب بود. اروپایی‌ها بعد از اینکه نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند سعی کردند که مواضع بینابین اتخاذ کنند که ما اعلام کردیم آنها را قابل قبول نمی‌دانیم، متأسفانه در انجام تعهدات خود به‌دلیل فشارهای آمریکا شکست خوردند و این شکست برای وجهه اروپایی‌ها و برای صلح بین‌الملل خوب نیست.

تعامل با همسایگان

وی در ادامه گفت: ما، وزارت خارجه با همسایگان و بسیاری از کشورها که ما در آنجا بازارهای سنتی داریم، سعی کردیم مکانیزم‌های دوجانبه‌ای را تعبیه کنیم و صادرات خود را افزایش دهیم و هم با ارزهای ملی و محلی تجارت کنیم و از فشارهای دیگران ممانعت کنیم. وزارت خارجه نمی‌تواند جای نهادهای اقتصادی را بگیرد اما می‌تواند راه را باز کند.

هشدار به کره جنوبی

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور در ادامه با اشاره به عدم پرداخت بدهی‌ها به ایران توسط دولت کره جنوبی گفت: ما به‌صراحت به کره‌ای‌ها گفتیم که آنچه آنها به‌بهانه عدم پرداخت بدهی‌های خود به ملت ایران ذکر می‌کنند مسموع و پذیرفته نیست. کره جنوبی موظف نیست که تحریم‌های آمریکا را رعایت کند، بنابراین بهانه آنها قابل قبول نبوده و در هیچ محکمه‌ای مورد پذیرش نیست. ما می‌خواهیم که بدهی خود را هرچه زودتر پرداخت کنند. اگر ببینیم روزنه‌ها بسته می‌شود حتماً سایر اقدامات در دستور کار قرار خواهد گرفت.

گزارش سازمان ملل درباره ترور سردار سلیمانی

موسوی درباره گزارش سازمان ملل درباره ترور سردار سلیمانی هم گفت: تحول اخیری که اتفاق افتاد این بود که در یکی از مجامع بین‌المللی این ترور غیرقانونی تلقی شده است. هیچ وجدان بیدار و آگاهی این‌گونه اقدامات را تأیید نمی‌کند، جز دو رژیم منفور که آن را تأیید کردند که هر کدام به‌نوعی در آن دست داشتند. در این خصوص مرحله به مرحله اقدام خواهد شد.

پیگیری‌ها درباره مرگ قاضی منصوری در رومانی

سخنگو در پایان درباره پیگیری‌ها درباره مرگ قاضی منصوری در رومانی گفت: در خصوص قاضی منصوری، براساس گزارش سفارت ما در رومانی، همکاران سفارت با مسئولان پزشکی قانونی آنجا دیدار داشتند که گفته‌اند علل مرگ را به دادگاه ارائه کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا